Balatonszárszón az asztalitenisz élet egészen a 70-es évek végére vezethető vissza, amikor elkészült az általános iskola tornaterme és ezzel lehetőség nyílt a versenyszerű és tömegsport szinten való játékra.
Ekkor alakult meg a Balatonszárszói Nagyközségi Sportegyesület keretein belül a Balatonszárszói Asztalitenisz Szakosztály Fehér Sándor kezdeményezésére és vezetésével.

Felnőtt szinten az első csapat a siófoki körzeti bajnokságba nevezett, valamint elindult az utánpótlás nevelés is Balázs Laci bácsi irányításával.
Az évek múltával a felnőtt csapatunk egyre feljebb lépkedett végigjárva az összes bajnokságot a 90-es évek elején egészen az NB/I A osztályig jutott férfi és női szinten is, ezzel az ország legeredményesebb vidéki asztalitenisz szakosztálya lett. Később sajnos anyagi és egyéb okok miatt meg kellett szüntetni az élvonalbeli szereplést.
Ez után vette át a szakosztály irányítását és az utánpótlás nevelését Hüvösvölgyi Péter, aki egészen a mai napig látja el ezeket a teendőket.

Jelenleg a Balatonszárszói Általános Iskolában tartjuk edzéseinket, ahová 25-30 fő jár rendszeresen sportolni heti két alkalommal.
Részt veszünk első csapatunkkal a Somogy megyei első osztályú csapat bajnokságon, valamint a Dél Balatoni bajnokságban a II.- és III. csapatunkkal.
Rendszeres résztvevők vagyunk a Somogy megyében rendezett egyéni és páros versenyeken, ahol utánpótlás és felnőtt szinten is kiváló eredményeket érünk el évről évre.

Szeretettel várunk minden kedves sportolni, mozogni vágyó gyereket, felnőttet edzéseinken!

Edzések színhelye: József Attila Általános Iskola tornaterme. (nyáron a Balatonszárszói Művelődési Házban.)

Edzések időpontja: utánpótlás korúaknak hétfő és csütörtök 17.00-18.00, felnőtteknek 18.00-20.30-ig.