1927-ben alakult az első focicsapat Balatonszárszón, tehát régi múlttal rendelkező szakosztályról van szó, amelynek újkori története 1974-re datálható, amikor is BALATONSZÁRSZÓ NAGYKÖZSÉGI SPORTEGYESÜLET lett a csapat elnevezése.

A csapat színe: KÉK-FEHÉR

Szakosztály vezető: ifj. Sarang Sándor

Technikai vezető: Tókáné Rózsa Andrea

Az átalakulást követően a csapat rövid megyei II.o. kitérő után a megyei I.o. meghatározó csapata lett. Legnagyobb sikerét a 2012/2013-as bajnokságban érte el, amikor is az első helyen végezve megnyerte a bajnokságot. Az első osztályban töltött évek alatt a bajnoki címen kívül 1 második hely, 2 harmadik hely és 4-5 hely jelzi, hogy valóban a megye egyik meghatározó csapata Balatonszárszó. A bajnoki sikert Deme Norbert edző vezetésével sikerült elérni. Mellette még Fonyódi Tibor edző szárszói működését kell említeni, aki az ezüst csapatot is dirigálta. Mindketten játékos-edzők voltak.
Sajnos a sikeres szereplés, A BAJNOKI CÍM megszerzése után a csapat 10 tagja eligazolt, ami azzal járt, hogy a gárda kiesett a Megyei II. osztályba. Új csapatot kellett építeni új edzővel.

Jelenleg Szukován Tamás a felnőtt csapat edzője. Nagyon sok fiatal beépítésével próbál ütőképes csapatot építeni, amihez idő és türelem kell. Hogy jó az irány, azt az is bizonyítja, hogy utánpótlás csapataink rendre dobogós helyen végeznek.
2014/15-ben U-18: I. hely tehát BAJNOKCSAPAT lett, U-21: II. hely
2015/16-ban U-19: II.hely
2016/17-ben U-19: I.hely tehát BAJNOKCSAPAT lett!

Említést kell tennünk a már-már legendaként emlegetett Fiath Jánosról, aki még 40 év felett is sokszor kisegítette játékával a csapatot amellett, hogy hosszú-hosszú évekig ő volt az edző (az utánpótlás csapatnál is.)

A megyei II. osztályban szereplő felnőtt csapat mellett U-19-es ifi csapat szerepel a megyei bajnokságokban, amelynek az edzője a 2017/18-as idénytől ifj. Sarang Sándor lett. Mégegy újdonság ebben a szezonban, hogy indítottunk egy serdülő csapatot is a Megyei Bajnokságban az U-14-es korosztályban. Az edzői feladatokat itt Pusztai Gábor végzi. Ezen kívül résztve- szünk még Megyei Öregfiúk küzdelmeiben is.

2016 őszétől a Kötcsei focicsapattal történt együttműködési megállapodás értelmében ők is Szárszói színekben szerepelnek a Megye IV-es Megyei Bajnokságban Kötcse/B.szárszó néven.

Emellett az újra indított BOZSIK-PROGRAM-ban foglalkoztatunk U-7, U-9, U-11 és U-13-as korosztályú gyerekeket. id. Sarang Sándor kezdte, majd Agócs Attila licences edző folytatta a munkát. Őt időközben Pusztai Gábor váltotta a legkisebbeknél. Mérhető a gyerekek fejlődése, hisz tornáról-tornára sikeresen szerepelnek. Közülük többen ma már az U-14 és azU-19-es csapatban játszanak. U-13-asaink 2016/17-es Téli tornákon veretlenül szerepeltek!

2011. szeptemberétől kiemelt hangsúlyt fektet az MLSZ az utánpótláskorú gyerekek sportolására. Ebben a szellemben próbálunk mi is minél több gyereket bevonni ebbe a programba. 2017-ben már az Óvodában is tart felkészítő foglalkozásokat a Bozsikos edzőnk. Új társasági adótörvény lépett életbe, amely lehetővé teszi, hogy ezen adóalanyok adójuk 70 %-ával támogassanak 5 kiemelt labdajátékot, köztük a labdarúgást. Az így bevont összegekkel ki lehet egészíteni az eddigi támogatást, és az utánpótlás nevelés céljára nagyobb összeget lehet fordítani.
2011-től minden évben sikeresen pályáztunk különböző összegekre, amiből finanszírozzuk az utánpótlás edzők bérét, a sportfelszerelések és eszközök beszerzését és az utaztatást. Ezen felül a TAO program segítségével felújítottuk a régi sportöltözőnket, fejlesztettük a pálya locsolóberendezését, korszerűsítettük a pálya világítását és új kerítést építettünk a sportpálya köré. Fontos elmondani, hogy ezekhez a TÁRGYIESZKÖZ beruházásokhoz az önerőt (30%) a NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT biztosította.
2017-ben a sikeres pályázatnak köszönhetően vásároltunk egy 9 személyes Renault kisbuszt, amelyet nem csak az egyesült tud használni, hanem a szabad kapacitást a többi civil szervezet is élvezheti.
Szeretnék felkérni minden társasági adóalanyt, aki szimpatizál a szárszói sporttal, hogy lehetősége szerint támogassa egyesületünk munkáját!

A SZAKOSZTÁLY TAGJAINAK KÖSZÖNET AZ ODAADÓ MUNKÁÉRT, és GRATULÁLUNK AZ ELÉRT SIKEREKHEZ!!!

KÖSZÖNET mindenkinek, aki bármilyen mértékben segített a siker elérésében!

HAJRÁ SZÁRSZÓ!!!

Szurkolóinknak jó szurkolást és jó szórakozást kíván a szakosztály vezetősége!